Østers med det rette tilbehør

Af Anders Vald, 26/12/2012

Vil du gerne servere rå østers, og mangler du inspiration til tilbehør, som glæder både de garvede østersspisere og ikke mindst nybegyndere? Så se disse nemme og alligevel festlige måder at pimpe dine østers på.

Råsyltede tyttebær med røget bacon
100 g friske eller frosne tyttebær
50 g sukker
50 g røget bacon

Drys tyttebær med sukker og lad dem trække tildækket i 1–2 døgn på køkkenbordet. Skær bacon i tern, steg dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Vend lige inden servering de sprøde bacontern sammen med tyttebærrene.

Opskriften er fra bogen:

Anders Vald:
Løgismoses Vinter
160 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2012

Læs anmeldelsen.

4/6 stjerner

Citrus med soja og ingefær
1 grape
1 blodappelsin
1 lime
1 tsk revet ingefær
1 spsk fintsnittet purløg
1 tsk soya

Skræl citrusfrugterne, skær dem i fileter og i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.

Gelé på limfjordsporter og sprød rugbrødsknas
1 Limfjords Porter fra Thisted Bryghus
4 blade husblas
2 skiver rugbrød
1 spsk smør
1 spsk fintsnittet estragon salt

Kom porteren i en gryde, lad den koge op og tag den derefter af blusset. Udblød husblas i koldt vand, knug overskydende vand fra, smelt den i den varme porter og stil på køl. Pres geleen igennem en sigte, nar den er helt kold, sa den danner en »broken gel«. Skær rugbrødet i små tern og rist dem sprøde i smør. Læg dem på lidt køkkenrulle til afkøling. Lige inden servering vendes ingredienserne sammen.

Champagne granité
2 ½ dl vand
200 g sukker
Skal af 1 økologisk citron
1 flaske champagne
Saft af ½ citron

Varm vand, sukker og citronskal i en kasserolle, til sukkeret smelter. Lad væsken køle af, tilsæt champagnen og smag til med citronsaft. Hæld i en skål og stil den i fryseren til dagen efter. Riv granitéen med en gaffel og server straks.

Til forsiden…