TIL 4–6 PERSONER
350 g grønne asparges,
istandgjorte og skåret i
3–4 stykker på skrå
200 g grønne bønner, nippede
300 g bælgede hestebønner
(friske eller frosne)
50 g babyspinat
1 bananskalotteløg, skåret i
meget tynde skiver (50 g)
1 rød chili, skåret i fine
terninger
½ tsk sesamolie
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk sorte og hvide sesamfrø,
ristede
1 tsk nigellafrø (jomfru i det
grønne)
salt
Jeg elsker opskrifter, der har mange forskellige nuancer af samme farve, så man standser op for at finde ud af, hvad der er i. Foråret og forsommeren er den bedste årstid, når det gælder grønne nuancer – fra artiskok, rucola, asparges, hestebønner, brøndkarse, ærter, kål, alle mulige slags salat og meget, meget mere. Med nogle stykker af disse i samme skål får man den mest forrygende, farvemættede hyldest til foråret.
Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt aspargeserne, og blancher dem i 3 minutter.
Tag dem derpå op med en hulske, og læg dem i en skål med iskoldt vand. Kom de grønne bønner i det kogende vand, og blancher dem i 5 minutter. Tag også dem op med hulskeen, læg dem ned i skålen til aspargeserne.
Kom til sidst hestebønnerne i det kogende vand, og blancher dem i 2 minutter. Hæld vandet fra, skyl dem under den kolde hane, og smut dem derpå forsigtigt ud af deres skind mellem tommel- og pegefinger.
Kom samtlige grøntsager i en stor røreskål. Tilsæt de øvrige ingrediensersammen med ½ tsk salt, vend forsigtigt salaten sammen, og server straks.