Foto: Henrik Freek
Berberiandebryst er et lækkert stykke kød med en let vildtsmag, der går rigtig godt i spænd med frugt og krydderier. Køber du frosne berberiandebryster, så læg dem til optøning i køleskabet dagen før, de skal bruges.
Til 4 personer.
Andebryst
2 friske berberiandebryster
Salt og peber
½ – 1 tsk tandoori krydderi
Krydrede blommer
500 g flækkede, udstenede blå blommer
2 hele nelliker
Evt lidt hele kardemommekapsler
½ dl lys balsamico eller anden eddike
Dup andebrysterne tørre, rids fedtlaget og drys salt, peber og tandoori krydderi på. Brun andebrysterne på begge sider på en tør pande – skindsiden først. Tag dem op, læg dem på en plade med bagepapir og bag andebrysterne ved 180 grader i 18–20 minutter.
Brug panden med andefedtet til blommerne, der skal være ca. 2 spiseskefulde fedt tilbage – ellers kan du tilsætte 1 spsk smør eller olivenolie.
Varm andefedtet og rist blommerne heri ved jævn varme sammen med krydderierne. Tilsæt vineddike og lad den koge lidt ind eller til blommerne er møre – men stadig har bid.
Tip
Brug æbler i stedet for blommer.
Tandoori krydderi kan købes i de fleste supermarkeder landet over. Er du i det krydrede hjørne, kan du vælge at bruge harissa.
Sæson for god smag har venligst stillet opskriften til rådighed.