4 personer. 1 kylling, 8 bananskalotteløg, 1 bakke champignoner (250 g), 3 gulerødder, 5 fed hvidløg, 1 bdt. bredbladet persille, 200 g fersk flæsk, 50 g smør, 2 spsk. olivenolie, 4 cl cognac, groft salt, friskkværnet peber, 1 ½ flaske hvidvin, ikke sød. Foto: Joachim Wichmann
1. Grovparter kyllingen, og del brysterne i to. Kom skalotteløgene i en skål med varmt vand, og lad dem stå i 15 minutter. Pil dem herefter. Rens champignonerne, og del dem i to. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene, og knus dem. Skyl persillen, og pluk bladene fra. Bind stænglerne sammen med madsnor. Skær flæsket i små tern. Foto: Joachim Wichmann
2. Sæt en stor gryde over middelhøj varme, og smelt 30 g af smørret. Kom flæsk, skalotteløg, champignoner og hvidløgsfed i, og lad det svitse i 4 minutter uden at tage for meget farve. Tag blandingen op af gryden, og sæt den til side. Foto: Joachim Wichmann
3. Kom olivenolie i gryden, og skru op for varmen. Kom kyllingestykkerne i, og brun dem godt af. Foto: Joachim Wichmann
4. Flamber kyllingen i cognac, og drys med rigeligt salt og peber. Kom persillestænglerne i gryden. Hæld hvidvin på, skru ned på middellav varme, og lad kyllingen simre i 30 minutter under låg. Foto: Joachim Wichmann
5. Tilsæt grøntsagsblandingen, og lad den simre med i 5 minutter. Rør 20 g smør ud i saucen. Hak persillen, og drys rigeligt over retten lige inden servering. Foto: Joachim Wichmann