Der er ingen ben i at stege en and til perfektion. Anne Larsen afslører her, hvordan du gør, så du har velstegt and, som oven i købet er varm ved servering.
Ingredienser
1 hel rødløg
1 hel and
2 æbler
10 svesker
Lidt salt
Sådan gør du
- Tø anden op i køleskab i 2 døgn.
- Tag posen med indvolde og hals ud, tag indholdet ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til du skal lave saucen.
- Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt.
- Skær æbler og løg i tern. Fyld anden med svesker, æbler og løg. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor.
- Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad.
- Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader.
- Anden skal stege i 3 timer.
- Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time.
- Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter.