Mojo er en klassisk kold sauce eller dip til tapas; her får du den i de to mest klassiske farver: grøn og rød. Mojo kan variere fra hvidløgsolieagtige tapenader til disse peberfrugtholdige salsaer.
(Til 3–4 personer)
Grøn
4 grønne peberfrugter
2 store håndfulde koriander eller persille
6 fed hvidløg
4 tsk havsalt
4 spsk sherryvineddike eller rødvinseddike
8 spsk olivenolie
lidt spidskommen, efter smag
2 gode skiver surdejsbrød, revet i små stykker
eventuelt lidt revet manchego
Rød
4 store røde peberfrugter
6 fed hvidløg
3–4 røde chilier, med eller uden kerner
4 tsk havsalt
4 spsk æbleeddike
8 spsk olivenolie
lidt spidskommen, efter smag
2 gode skiver surdejsbrød, revet små stykker
eventuelt lidt revet manchego
Kom alle ingredienser i en blender, og kør, til du har en tyk sauce.
Smag til, og kom mojoen i en lufttæt beholder, til saucen skal bruges.
Dæk med olie, så kan den holde sig længere.