Æblekage med marcipan

æblekage med marcipan

Foto: Henrik Freek

Tilberedning

+60 min – 8 personer

Ingredienser
2 æg
600 g æbler, f.eks. Gråsten
100 g sukker
100 g smør
100 g groftrevet marcipan
2 tsk. bagepulver
150 g mel
Saft og revet skal af 1 appelsin
Mandelflager (til topping)

Skræl æblerne og skær dem i smalle både.

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipan og æg. Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen.

Vend æblestykkerne i dejen og saft og skal fra appelsinen.

Kom det hele i et smurt ovnfast fad og drys med mandelflager.

Bages 30–40 min. ved 175 g på midterste ovnrille.

Kan spises kold eller lun med f.eks. is, creme fraiche eller flødeskum.

Opskriften er fra magasinet Sæson og fotostyling af Vibeke Lehn.

Til forsiden…