Opskriften er fra bogen:
Paul Cunningham:
Privat
232 sider, hardback. 300,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013
5/6 stjerner
100 g rosiner
1 glas calvados
skal og saft af 1 øko-citron
2 vaniljestænger
200 g smør
10 æbler
12 plader filodej
200 g rørsukker
Til servering :
cremefraiche 38%, drænet yoghurt eller vaniljeis.
Marinér rosinerne i calvados natten over.
Riv citronen og skrab kornene ud af vaniljestængerne. Smelt halvdelen af smørret med citronskal og vaniljekorn. Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær dem i både og vend dem i citronsaft.
Læg fire plader filodej ved siden af hinanden, så de overlapper lidt, og så de danner en stor firkant. Smør dem med 25 g smør, drys med 50 g sukker og læg så yderligere fire plader filodej ovenpå. Fortsæt, til filopladerne, smørret og sukkeret er brugt og fordel til sidst æblerne og rosinerne på det øverste lag. Du får tre lag i alt. Dryp med lidt calvados og rul pladerne sammen.
Pensl din æblestrudel med smeltet smør og drys med lidt sukker. Bag den på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 180 grader i 30–40 minutter. Kagen skal være flot gylden og sprød.
Servér med fed cremefraiche, yoghurt eller vaniljeis.