Mojitogranité mm.

Af Elisabeth Johansson, 09/07/2013

Elisabeth Johansson:
Vild med Is
160 sider, hardback. 199,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen.

6/6 stjerner

(4–6 personer)

3 dl vand
1 dl rørsukker
1 dl mørk rom
1 økologisk, usprøjtet lime, fintrevet skal og saft
1 håndfuld mynte

Kog vand og sukker op. Lad lagen køle af, og tilsæt rom, limeskal og ­saft. Hak mynten groft, og bland den i lagen. Blend det hele med en stavblender. Hæld lagen op i en skal, og stil den i fryseren. Pisk i massen en gang i timen, og fortsæt til graniteen er færdig. Det tager en 5­6 timer. Eller lad den stå i fryseren natten over.

Tag graniteen ud af fryseren, og skrab is­ krystallerne frem med en gaffel, eller lad graniteen stå nogle minutter i stuetem­peratur, og pisk den så igennem med en elpisker. Stil graniteen i fryseren, skrab en sidste gang godt i ismassen, inden den fyldes i iskolde glas, der har stået i fryse­ ren et øjeblik. Server straks.

Campari- og appelsingranité

6–8 personer
1 dl sukker
2 dl vand
3 dl presset appelsinsaft
3 dl Campari

Kog sukker og vand op. Lad lagen køle af, og tilsæt appelsinsaft og Campari. Hæld det op i en skal eller i en lille flad behol­der, og sæt det i fryseren. Pisk i massen med et piskeris en gang i timen, til grani­teen er frosset til fine krystaller. Det tager ca. 5­6 timer.

Tag graniteen ud af fryseren, og skrab is­ krystallerne frem med en gaffel, eller lad graniteen stå nogle minutter i stuetempe­ratur, og pisk den så igennem med en el­pisker. Stil graniteen i fryseren, indtil den skal serveres. Skrab en sidste gang godt i ismassen, inden den fyldes i iskolde glas, der har stået i fryseren et øjeblik. Server straks.

»Granite, som er smagt til med spiritus, er god at servere som drink, når det er varmt.«

Til forsiden…