Elisabeth Johansson:
Vild med Is
160 sider, hardback. 199,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
6/6 stjerner
(4–6 personer)
3 dl vand
1 dl rørsukker
1 dl mørk rom
1 økologisk, usprøjtet lime, fintrevet skal og saft
1 håndfuld mynte
Kog vand og sukker op. Lad lagen køle af, og tilsæt rom, limeskal og saft. Hak mynten groft, og bland den i lagen. Blend det hele med en stavblender. Hæld lagen op i en skal, og stil den i fryseren. Pisk i massen en gang i timen, og fortsæt til graniteen er færdig. Det tager en 56 timer. Eller lad den stå i fryseren natten over.
Tag graniteen ud af fryseren, og skrab is krystallerne frem med en gaffel, eller lad graniteen stå nogle minutter i stuetemperatur, og pisk den så igennem med en elpisker. Stil graniteen i fryseren, skrab en sidste gang godt i ismassen, inden den fyldes i iskolde glas, der har stået i fryse ren et øjeblik. Server straks.
6–8 personer
1 dl sukker
2 dl vand
3 dl presset appelsinsaft
3 dl Campari
Kog sukker og vand op. Lad lagen køle af, og tilsæt appelsinsaft og Campari. Hæld det op i en skal eller i en lille flad beholder, og sæt det i fryseren. Pisk i massen med et piskeris en gang i timen, til graniteen er frosset til fine krystaller. Det tager ca. 56 timer.
Tag graniteen ud af fryseren, og skrab is krystallerne frem med en gaffel, eller lad graniteen stå nogle minutter i stuetemperatur, og pisk den så igennem med en elpisker. Stil graniteen i fryseren, indtil den skal serveres. Skrab en sidste gang godt i ismassen, inden den fyldes i iskolde glas, der har stået i fryseren et øjeblik. Server straks.
»Granite, som er smagt til med spiritus, er god at servere som drink, når det er varmt.«