Fra bogen »Vild med Is« får du en eksklusiv opskrift på kirsebæris, som du kunne nyde et dansk glas kirsebærvin til.
Elisabeth Johansson:
Vild med Is
160 sider, hardback. 199,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
6/6 stjerner
(6–8 personer)
3 dl udkernede kirsebær
½ dl vand
½ dl + 2 dl sukker
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
6 æggeblommer, pasteuriserede
Kom kirsebær, vand og ½ dl sukker i en rustfri gryde. Kog op, og lad det simre et par minutter, indtil kirsebærrene er bløde. Tag gryden af varmen, og lad kirsebærrene køle af.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bring mælk, fløde, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en rustfri gryde. Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps i en skål.
Hæld den varme flødeblanding i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden. Blandingen varmes op til 85°, eller til den bliver tyk og cremet, mens der stadig piskes. Tag blandingen af varmen, den må ikke koge.
Hæld blandingen i en skål, og afkøl den. Lad gerne isblandingen stå i køleskabet natten over, så får man det bedste resultat, eller lad den køle helt af i køleskabet. Si blandingen gennem en fintmasket sigte, inden den kommes i ismaskinen og røres. Kom isen i en skål, og bland kirsebærrene i. Sæt isen i fryseren 12 timer før servering.
Tip! I velassorterede køkkenbutikker kan du finde en udstener til kirsebær. Det kan være et godt redskab at have i kirsebærsæsonen.