Foto: Anders Schønnemann
HOVEDRET TIL 4 PERSONER
Server koteletterne med en dejlig couscoussalat, ristede grøntsager eller bare en fyldig sprød salat og grillet brød. Eller måske sammen med auberginer.
RUB
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt nellike
1 spsk. revet ingefær
1 tsk. stødt kanel
½–1 tsk. cayennepeber
2 spsk. salt
1 dl muscovadosukker eller brun farin
evt. lidt olivenolie
LAM
8–12 små lammekoteletter
lidt hakket persille
citronbåde
Bland alle ingredienserne til rubben sammen. Kom rub og lammekoteletter i en stor frysepose, og gnid krydderblandingen godt ind i kødet. Lad koteletterne trække natten over i køleskab, eller 30 minutter ved stuetemperatur.
Gnid evt. koteletterne med lidt olivenolie, og grill dem på en middelvarm grill, til de er, som du kan lide dem (jeg synes, rosa er klart bedst, og det tager ikke meget mere end 4–7 minutter).
Server lammekoteletterne toppet med persille og med citronbåde til.
Opskriften er fra bogen
»Grillfeber« på TV2 viste sidste år, at kun fantasien sætter grænser i grillverdenen. Louisa Lorang, som var dommer i tv-programmet, har udgivet en fremragende grillbog, der tydeliggør pointen med, at stort set alt kan grilles!
Hvilke vine smager bedst til lam?
Tilberedningsmetoden og ikke mindst valg af krydderier er vigtige faktorer, når det perfekte vinmatch skal findes til lammekødet. Det er i den røde afdeling, at vinene flugter bedst, og mulighederne er mange.
Andre opskrifter fra Grillbar
Denne ret lavede Louisa Lorang til et program på TV2. Hun har lavet den mange gange siden, for den er super nem at lave. Louisa spiser lammekødet i et pita- eller flad- brød med masser af mynte, persille og en yoghurtdressing.
Bestil et lammeslag med ben hos din slagter, og bed ham skære tværbenet af. Så er det nemt at skære slaget og benene ud. Jeg synes, at det er dejligt med denne simple krydring og så en skøn agurkerelish til.