Foto: Skovdal & Skovdal, Stine Christiansen
Fra den nye kogebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre vaniljekranse.
Opskriften er fra bogen:
Nicolai Halken Skytte:
Den Økologiske Bager
240 sider, hardback. Pris 299,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2013
6/6 stjerner
25–30 småkager
1 god tyk vaniljestang
300 g rørsukker
250 g saltet smør
400 g hvedemel
1 knivspids salt
2 æg
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem godt sammen med rørsukkeret. Kom smørret i, og rør godt. Tilsæt hvedemel, salt og æg, og ælt det ind i dejen. Dejen må ikke æltes for længe, da vaniljekransene så vil flyde for meget ud under bagningen.
Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud i stænger. Skær stængerne i stykker på 12 cm, og form dem til vaniljekranse.
Sæt vaniljekransene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 12–15 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.