Emmerys opskrift på vaniljekranse

Af Nicolai Halken Skytte, Emmerys, 12/12/2013

Foto: Skovdal & Skovdal, Stine Christiansen

Fra den nye kogebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre vaniljekranse.

Opskriften er fra bogen:

Nicolai Halken Skytte:
Den Økologiske Bager
240 sider, hardback. Pris 299,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2013

Se anmeldelsen.

6/6 stjerner

25–30 småkager

1 god tyk vaniljestang
300 g rørsukker
250 g saltet smør
400 g hvedemel
1 knivspids salt
2 æg

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem godt sammen med rørsukkeret. Kom smørret i, og rør godt. Tilsæt hvedemel, salt og æg, og ælt det ind i dejen. Dejen må ikke æltes for længe, da vaniljekransene så vil flyde for meget ud under bagningen.

Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud i stænger. Skær stængerne i stykker på 12 cm, og form dem til vaniljekranse.

Sæt vaniljekransene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 12–15 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.

Til forsiden…