Foto: Henrik Freek
(Til 4 personer)
Suppe på frugt og bær er en dejlig sommerdessert. Ingefær og mynte klæder bærrene.
Tilberedningstid ca. 20 min. plus tid til afkøling
300 g jordbær
300 g rensede rabarber
75 g sukker
3 dl vand
2 spsk friskrevet ingefær
200 g jordbær
100 g hindbær
100 g blåbær
4 kviste mynte
Skyl og nip jordbærrene. Skær rabarber i små stykker. Kom jordbær, rabarber, sukker, vand og ingefær i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend suppen. Stil suppen til afkøling.
Skyl og nip jordbærrene. Fordel jordbær, hindbær, blåbær og hakkede mynteblade i 4 tallerkener. Hæld suppen over og servér.
Opskrift og styling: Lone Kjær. Venligst udlånt af Sæson for god smag
Læs også
Hindbærrenes syre er rigtig god at få til at spille sammen med vin og er samtidig med til at gøre denne gudefrugt meget delikat, idet søde desserter ofte smager bedst, når de også har et modspil fra syren.
Intet er mere sommerligt end jordbær, og intet er vi dårligere til at matche vin til. Tænk bare på, hvor tit du har fået søde jordbær og en knastør champagne. Jordbær kræver sødme fra vinen, og det bedste valg er tit lavet på røde druer.
Rå blåbær er ikke særligt dominerende, men byder mere på et friskt indslag, som mange vine kan hamle op med. Vinen skal til gengæld kunne noget andet, hvis du serverer den til blåbærkompot eller syltede blåbær.
Der er noget vidunderligt over de første rabarber. De varsler forår og lunere vejr. Allerede i april kan de første høstes fra haven, eller købes hos grønthandleren. Vinens første opgave er at kunne styre rabarberens oxalsyre.