Din vin lugter af lort!» lød det i røret, da Dirk Niepoort som ung ringede hjem fra Australien, hvor han arbejdede i en periode. Ikke et «Hej søn» eller «Har du det godt?". De ret kontante ord kom fra Dirks far, Rolf Niepoort.
Få byer har jeg knuselsket så hurtigt som Porto. Stejle gader, Dourofloden, Dom Luís-broen, sporvogne, hyggelige små kaffebarer, masser af portvinshuse i gåafstand, stemningen, lækre hoteller og restauranter. En autentisk og romantisk mindre by på størrel
Alle kender en gin/tonic. Eller GT blandt venner. Men hvad med en portonic? Hvid portvin og tonic. Hvis du har været i Portugal, har du måske fået denne drink stukket i hånden inden en middag. Få den rigtige opskrift her.
Fire førende vinproducenter fra Madeira – Blandy’s Madeira, Henriques & Henriques, Justino’s Madeira Wines og Vinhos Barbeito – præsenterer på Palace Hotel i fællesskab ikke alene sjældne og ikoniske vine, men også deres seneste årgange.
Portvin har på det seneste fået en stor renæssance. Årsagerne er mange, men først og fremmest, at portvin kan smage godt og skaber unikke match til kraftige og fede oste og chokoladedesserter.
Ved den årlige vinfestival Essencia do Vinho i Porto fandt et professionelt og internationalt smagepanel årets ti bedste vine – en hvidvin, en vintage 2011 portvin og otte rødvine.
I verdens måske flotteste smagelokale var jeg i sidste uge med til at vælge Portugals 10 bedste vine. Det skete i forbindelse med en messe i Porto.
Forestil dig at være på et smukt klassisk hotel, hvor alt handler om vin. Winemakers dinner flere gange om ugen, et værelse indrettet med effekter fra et bestemt vinhus og en Michelin restaurant med et vinkort i international topklasse.
Portugal vil så gerne være mere kendt som vinland, og det med rette, for landet laver virkelig fine både hvide og røde vine. Men vi glemmer Portugal, når vi er i supermarkedet eller hos vinhandleren.