Grolleau

En gammel rødvinssort fra Loiredalen i Frankrig, hvor den tidligere var meget udbredt, men i dag mest dyrkes af små traditionalister. Dens fordel er især den tidlige modning, bagsiderne især sygdomstendenser. Den giver høje udbytter, som må begrænses i kvalitetsproduktion. Druerne er store og tyndskallede. Dens vin er lys, syrerig og frugtig, har pæn intensitet men lav alkohol. Den er særligt velegnet til rosé men bruges også til rødvine, især i blandinger.

Synonymer Fx Grolleau Noir, Groslot, Pineau de Saumur

Nyeste anmeldte vine der indeholder Grolleau

Bedømmelse: 4/6 stjerner

Rosé D’Anjou 2010

Rosévin fra Ackerman, Loire i Frankrig, Forhandles af H.J. Hansen Vin, Vinspecialisten, 64,95 kr.

Lækker intens frugtig duft af jordbær og mynte. Intens frugtig smag af jordbær og med en del sødme. Læs anmeldelse…

Til forsiden…