150 g smeltet smør
1–1,2 kg torskeryg i ét stykke
1 bdt bredbladet persille
1 rød chili
4 spsk kapers
4 stængler bladselleri (de inderste lysegrønne)
saft og skal af 1 øko-citron
havsalt og friskkværnet peber
Smør et ovnfast fad med en lille smule af smørret. Krydr torsken godt med salt og peber og læg den i fadet. Hæld resten af smørret udover. Bag fisken i ovnen ved 170 grader i 10 minutter.
Opskriften er fra bogen:
Paul Cunningham:
Privat
232 sider, hardback. 300,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013
5/6 stjerner
Den er færdig, når flagerne lige præcis falder fra.
Gør persille, chili, kapers og bladselleri i stand: Skyl persillen og snit den. Befri chilien for frø og snit den fint. Hak kapersene groft, skyl bladsellerien og snit den fint. Bland det hele godt sammen i en skål. Vend det med citronsaft og fintrevet citronskal.
Tag fisken ud af ovnen og fordel det grønne udover. Lad fisken trække under grøntsagerne i 10–15 minutter. Dæk fadet med stanniol for at holde på varmen.
Server med sellerimos eller kogte nye kartofler med smør.
PS – Kuller kan også bruges.