Piemonte er anerkendt for sine intense og komplekse røde vine. Vine rige på syre og tanniner og med en vis strenghed over sig. Piemonte er dog også ophav til mere lettilgængelige vine som Moscato d’Asti og den røde slægtning Brachetto d’Acqui.
Italien er fra naturens hånd først og fremmest et rødvinsland. De køligere, nordlige egne er dog særligt egnede til hvidvin. Således også i den ellers rødvinsprægede region Piemonte. Den måske mest kendte hvidvin herfra er Gavi.
Er du til Barolo, men på udkig efter noget andet og mere, er Monferrato et godt sted at begynde. Her er »limited edition« klassikere, der oven i købet er til at komme til for penge. De kan være besværlige at opdrive, men de er også besværet værd. Vil man
Industribyen Torino er langt mere charmerende end sit rygte. Byen er »hovedstad« i Piemonte, og det betyder naturligvis masser af gode restauranter, men også et par gode vinbarer er et besøg værd, når du får trang til et glas vin.
Michele Chiarlo er en af de producenter i Piemonte, som mange med kærlighed til det norditalienske område støder på. Med sine 60 hektar er det også en af de store spillere. Chiarlos speciale er Barolo, der også kaldes vinens konge eller kongernes vin.