Marselan

Marselan

Foto: Inter-Rhône

En krydsning mellem Grenache og Cabernet Sauvignon frembragt af Paul Truel på det agronomiske universitet i Montpellier i 1961. Truels mål var en højtydende sort, der beholder Cabernet Sauvignons frugtighed i de varme klimaer, som Grenache trives i. Det lykkedes ikke, og først mange år senere opdagede man, at den nye sort havde helt andre kvaliteter. Navnet er en forvanskning af den nærliggende kommune Marseillan, hvor druen først blev opdyrket.

Marselan modner relativt sent og giver kun moderate udbytter. Imidlertid er den sygdomsresistent og kan give meget velsmagende vine med god tanninstruktur og stort lagringspotentiale. Marselans hjemmebane er i Rhône, men den har nu succes flere andre steder, eksempelvis Libanon, Israel, Uruguay og Kina.

Nyeste anmeldte vine, der indeholder Marselan

Montepeloso Eneo Toscana IGT

Bedømmelse: 4/6 stjerner

Montepeloso Eneo Toscana IGT 2012

Rødvin fra Montepeloso, Toscana i Italien, Forhandles af Vinmonopolet, 300,00 kr.

Duft af sødmefulde og parfumerede mørke bær. Dyb og meget harmonisk. Saftig og rund mundfylde. Masser af lakrids, lidt udtørrende tanniner og ikke mindst en forfriskende syre Læs anmeldelse…

Til forsiden…