Glera er en drue af slovensk oprindelse, som i dag er mest kendt fra og udbredt i det nordøstlige Italien. Her er den druen bag den mousserende Prosecco – et navn, druen tidligere også gik under, men som nu officielt er ændret til Glera. Den dyrkes mest i Friuli og Veneto og giver særligt gode resultater i områderne Conegliano og Valdobbiadine.
Glera er let modtagelig for sygdomme, den modner ret sent, men giver til gengæld høje udbytter. Druerne er runde, store og saftige, rimeligt neutrale i smagen, men med en pæn syre. Den egner sig derfor fortrinligt til fremstilling af mousserende vine.
Synonymer Fx Prosekar, Prosecco, Serpina
Mousserende fra Perlage, Veneto i Italien, Forhandles af Løgismose Vin, 139,00 kr.
Sødmefuld og floral duft af hvide blomster og lidt moden pære. Blide bobler (mousse) og en frisk, tør og delikat frugt med et både friskt, grønt men også mere modent pæreudtryk. Læs anmeldelse…
Hvidvin fra Roxanich, Istrien i Kroatien, Forhandles af Kroatisk Vin & Delikatesse, 235,00 kr.
Fuldmodne abrikoser i duften med subtile noter af mandarin og rød grapefrugt, syrlige drops, sukat og blomster. Slank struktur, god syre og smag af moden frugt. Læs anmeldelse…
Mousserende fra Italo Cescon, Veneto i Italien, Forhandles af Vino Italiano, 74,50 kr.
Masser af blomster i duften og lækre modne frugter. Delikat. Smagen er også præget af en god moden frugtfylde med lidt sødme, æble og pære, der også går igen i eftersmagen. Læs anmeldelse…